Előkerült a legendás recept

WA, 2012. június 18., hétfő 09:46, frissítve: hétfő 17:54
Egy, a családja történetét kutató férfi véletlenül fedezte fel a legendás Jack Daniels amerikai whiskey receptjét egy 1853-ből származó, gyógyfűfőzetek receptjeit leíró walesi könyvben.

Az 54 üzletember, Mark Evans genealógiai kutatásai során bukkant a könyvecskére, amelyet Daniel’s vezetéknevű ükanyja írt, aki afféle „füvesasszony” volt a dél-walesi Llanelliben. Az ő veje elhagyta a kisvárost, hogy a Tennessee állambéli Lynchburgba költözzön, ahol három évvel később a Jack Daniel’s lepárló megépült. Maga a főzde is elismeri, hogy alapítói Walesből származnak.

Evans szerint ősének jegyzetei „klappolnak” a világ legnagyobb számban eladott whiskey-jének összetevőivel. „Egészen biztos vagyok benne, hogy üknagyim könyvében az eredeti receptet találtam meg. És mivel ükanyám 1853-ban írta a könyvet, a Jack Daniel’st pedig 1866-ban alapították, megelőzi a whiskey-t” – jelentette ki.

Evans nagyanyja, a most 97 éves Lillian Daniel’s Probert, aki jelenleg is Llanelliben él, emlékszik saját nagyanyjára, amint orvosságok és kenőcsök készítésekor használta a könyvet.

„Még egy kapcsolat van, nagyanyám nagyapjának a testvére – az én üknagybácsikám – kivándorolt Amerikába, és leszámítva néhány levelet, senki sem hallott róla később. Ez abban az időben történt, amikor a Jack Daniel’st megalapították, és még fontosabb, hogy annak idején őt mindenki John »Jack fiú« Daniel'snek hívta” – mondta el Evans.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása