Költöznek a veszprémi récék

FF

2012. január 30., hétfő 14:26

A hideg miatt elköltöztetik a veszprémi állatkert récéit, mert ha befagy a tó, rókaveszély léphet fel. A rendkívüli hidegnek a hópárducok és a szibériai tigrisek örülnek leginkább, de a kétpúpú tevék is a kifutó közepén élvezték a csípős időt.

Csak a szibériai tigrisek és hópárducok élvezik a hideget, a többi állatnál fokozottan ügyelni kell a melegen tartásra – mondta az MTI-nek hétfőn Török László, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark igazgatója. Hozzátette, hétfőn mínusz 11 Celsius-fokot mértek a Fejes-völgyben, az előrejelzések szerint még ennél is hidegebb lesz, ezért a vadaspark munkatársai fokozottan ügyelnek arra, hogy megfelelően almozzák és melegen tartsák az állatok hajlékait.

A rendkívüli hidegnek a hópárducok és a szibériai tigrisek örülnek leginkább, de a kétpúpú tevék is a kifutó közepén élvezték a csípős időt – számolt be az igazgató. A récéket azonban más helyre kell telepíteni a hideg miatt, mert ha befagy a tó, a rókák megközelíthetik őket.

Csütörtökön száz gyereket várnak medvelesre az állatkertbe, a kisdiákok énekkel próbálják kicsalogatni időjárásjóslatra a medvéket. A néphit szerint ugyanis február másodikán, ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszamegy – vagyis a tél folytatódik.

Forrás: MTI