Megállíthatatlan az Android, napi csaknem 1 millió "kel életre"

NT, 2012. június 11., hétfő 12:03
Rohamléptekkel terjed a Google Android operációs rendszere: a rendszer fejlesztéséért felelős Google-igazgató, Andy Rubin Twitter-közleménye szerint naponta 900 ezer, Androidon futó készüléket aktiválnak világszerte.

Egy évvel ezelőtt még napi 500 ezer volt a naponta üzembe helyezett Android-készülékek száma. A Google igazgatója a számot nem részletezte készüléktípusok, mobiltelefonok, illetve táblaszámítógépek szerint.

Az okostelefonok védelmén percek alatt lehet átjutni, majd a készüléken tárolt minden adat kiolvashatóvá válik.

Az Android operációs rendszer messze megelőzte az Apple iOS operációs rendszerének elterjedtségét. Az Apple az idei első negyedévben 35 millió darab iPhone és 12 millió iPad készüléket értékesített, ami napi 516 ezer darab, iOS operációs rendszeren futó készülék értékesítésének felel meg.

A Gartner piackutató vállalat májusban közzétett adatai szerint az Android operációs rendszer 56,1 százalékos részesedéssel rendelkezik az okostelefon-piacon, míg az Apple iOS készülékei 22,3 százalékossal.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása