Megcsonkított holttesteket találtak + Videó

WA

2012. május 13., vasárnap 20:55, frissítve: hétfő 10:19

Legkevesebb 37 ember megcsonkított és műanyag zsákokba tett holttestére leltek a mexikói hatóságok egy országút mellett, az északi Monterrey város közelében; a jelek szerint kábítószerbandák műve volt a brutális gyilkosságsorozat – közölte a tartományi ügyészség és a helyi média.

A tetemeket helyi idő szerint vasárnap kora reggel találták meg a Cadereyta és Reynosa települések közötti úton, 180 kilométerre az Egyesült Államok határától. A helyi, állami és szövetségi rendőrség és hadsereg tisztségviselői nagy számban siettek a helyszínre – jelentette internetes oldalán az Excelsior című napilap. Nuevo León szövetségi állam hatóságai még nem kommentálták a történteket.


Az utóbbi időben számos hasonló atrocitás történt az országban. Szerdán Mexikó második legnagyobb városa, a nyugati Guadalajara közelében 18 levágott fejű, megcsonkított holttestre akadtak a rendőrök két autóban az út szélén. Heves harc folyik az ország két fő drogkereskedő bandája, a volt elitkatonák alapította és vezette Zeták, valamint a Sinaloa kartell között, amelyet Mexikó és az Egyesült Államok első számú körözöttje, „El Chapo” Guzmán irányít.

Forrás: MTI