Playmate nyomában az Oscar-díjas színésznő

tt

2012. február 3., péntek 14:32

Legújabb hírességként Penélope Cruz spanyol színésznő is csatlakozott a PETA nemzetközi állatvédő szervezet szőrmeellenes kampányához.

Az Oscar-díjas színésznő a New York-i divathéthez időzítve, két héten át utasítja el az állati eredetű prémek és szőrmék viselését egy, a Madison Square Garden sportcsarnok falára kifüggesztett 21 méter magas óriásposzteren.

„Penélope Cruz szerte a világon szerepel a jól öltözöttek listáján, de egy valamit biztosan nem visel soha: szőrmét” – indokolta a választást Lisa Lange, az állatvédő szervezet alelnöke. Az aktivista szerint „Cruznál jobb emblémája nem is lehetne a modern, ragyogó nőnek, aki tudja, hogy nincs gyönyörűbb egy olyan nőnél, aki megjelenésével ölni tudna anélkül, hogy azért bárkinek meg kellene halnia”. A 38 éves Cruzt fedetlen vállal ábrázoló óriásplakáttal a tervek szerint teleaggatnak más divatfővárosokat is, így Milánót, Párizst és Londont az ottani divathetek alkalmával.

Az állatszőrmék elleni kampány már élvezi többek közt az amerikai és a francia first lady, Michelle Obama és Carla Bruni-Sarkozy, Alicia Moore – Pink énekesnő, Charlize Theron, Eva Mendes és Pamela Anderson színésznők, valamint Oprah Winfrey amerikai médiasztár támogatását.

Forrás: MTI-MNO