Szenzációs leletre bukkantak Németországban

LM, 2012. június 13., szerda 17:48, frissítve: szerda 18:10
Szenzációs leletre, egy római erődítmény maradványaira bukkantak régészek a németországi Landshut középkori romjainak szanálásakor.

A felfedezett római erődítmény valószínűleg Belgica római tartomány első ilyen építménye volt – véli Karl-Josef Gilles, a trieri rajnai tartományi múzeum régésze.

A hatvanszor harminc méteres Bernkastel-Kues-i építmény (Princastellum) egyike volt annak a 19 erődítménynek, amelyet a 4. század elején a Mosel folyó mentén építettek Trier védelmére.

„Szenzációs felfedezés ez, mivel a Princastellum megtalálásával olyan helyre bukkantunk, amely eddig csak az antik irodalomból volt ismert” – fejtette ki Gilles. Az 1,8 méter vastag falmaradványokra a középkori börtönfalak felújításakor bukkantak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása