A szerelemlakatokat sem kímélik a fémtolvajok

TT, 2012. március 5., hétfő 18:12
Szerelemlakatok lopásáért kerül bíróság elé két tolvaj Németországban.

A duó Kölnben, a Hohenzollern-hídról vagdosott le lakatokat, amelyeket párok kattintanak rendre a vasszerkezetre, majd pedig – szerelmük tartósságának jelképes zálogaként – a kulcsokat behajítják a Rajnába. A lakatokra általában rávésik monogramjukat és hozzájuk karcolnak pár érzelmes szót. A szerelmes hídlakatolás más európai nagyvárosokban is egyre népszerűbb.

A két kölni lakatlopót tetten érte a rendőrség. Már vagy félszáz zárszerkezetet zsákmányoltak, amikor kaptak még kettőt – a csuklóikra.

A két férfi ellen rongálás címén indult eljárás. A lakatokat feltehetően fémkereskedésnek akarták eladni.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása