Történelmi képet készített a fotós

TK, 2012. augusztus 7., kedd 23:44
Először kaptak lencsevégre oroszlánt egy afrikai esőerdőben a német természetvédelmi szövetség (Nabu) szakemberei – közölte kedden Berlinben a szervezet.

Eddig a tudósok abból indultak ki, hogy az állat csak a szavannákon él, nem pedig olyan nedves területen, mint a Kafa etióp bioszféra-rezervátum, ahol a fiatal nőstény állatot felfedezték. A helyi lakosok már régóta jelezték, hogy találkoztak oroszlánnal a térségben.

Bruno D’Amicus vadállatfotós felvétele az első bizonyíték erre. A Nabu azt tervezi, hogy az állat viselkedését a térségben gondosan tanulmányozni fogja. A természetvédők abból indulnak ki, hogy az Etiópia déli részén fekvő esőerdőben lévő oroszlánok a száraz időszak idején Kelet-Afrikából Közép-Afrikába vándorolnak át.

Az afrikai oroszlán a veszélyeztetett állatfajok közé tartozik. Az egész kontinensen ma már csak 23-39 ezer példánya él.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása