Vérfürdőt rendeztek a diszkóban

LM

2012. január 23., hétfő 06:22

Nyolc embert öltek meg, további mintegy húszat pedig megsebesítettek fegyveres támadók Guatemalaváros közelében egy diszkóban szombat éjjel.

A guatemalai fővárostól mintegy 25 kilométerre délre fekvő Villa Nueva településen géppisztolyos férfiak törtek be az El Ranchón nevű diszkóba és válogatás nélkül lövöldöztek – közölte a rendőrség vasárnap.

Ez az első nagyszabású támadás, amellyel szembenéz az egy hete hivatalba lépett Otto Pérez Molina elnök kormánya. Az államfő azt ígérte, hogy a hadsereg támogatásával keményen fel fog lépni az erőszak ellen. Pérez szerint a támadás mögött rivális kábítószercsempész bandák állnak, mivel a diszkóban kábítószert árultak.

Guatemala a világ egyik legerőszakosabb országa. Hivatalos adatok szerint a közép-amerikai országban naponta átlagosan 16 embert ölnek meg, minden százezer lakosra 38 gyilkosság jut.

Guatemalán belül is a mintegy ezer lakost számláló Villa Nueva az egyik legerőszakosabb település, ahol a bandákba verődött fiatalok, valamint a szervezett bűnszervezetek, köztük a drogkartellek, rettegésben tartják a helyieket.

Forrás: MTI