Utazási hírek

Az olasz tengerpartokat megkímélte a földrengés

MNO
Forrás: ÚtiSúgó.hu
2012. június 05., kedd 11:29
Az olaszországi földrengés okán Piero Gnudi, az olasz regionális ügyek, turizmus és sport minisztere mindenkit megnyugtat, aki Olaszországba, a földrengés sújtotta területek környékére tervezi utazását.

Emilia-Romagna régió egésze, az adriai-tengeri üdülőterületek és a katasztrófa sújtotta terület közvetlen szomszédságában található műemlékvárosok is minden értelemben készen állnak a vendégek fogadására. Az adriai-tengeri települések semmilyen kárt nem szenvedtek, így minden vendéglátó- és szálláshely zavartalanul működik.

Hirdetés

A május 20-i és 29-i földrengés epicentrumai és fő káresetei Modena, Ferrara, Reggio Emilia és Mantova provinciák határán helyezkednek el. E zóna kivételével, a régió egész területén semmi nem akadályozza a turisztikai tevékenységet. A közúti, vasúti és a légi közlekedés zavartalan, csak úgy, mint a telekommunikációs csatornák működése. A vendéglátó- és szálláshelyek a megszokott módon működnek, így a kulturális örökségekben bővelkedő vidék teljes mértékben látogatható.