Utazási hírek

Elindult az Air France lyoni járata

MNO
Forrás: ÚtiSúgó.hu
2012. június 20., szerda 13:11
Harmincöt fokos melegben, pontosan 12.34 perckor ért a betonra az Air France új, lyoni járatának első repülőgépe. A történelmi jelentőségű járatot az Air France Brit Air nevű leányvállalatának Bombardier CRJ-1000 típusú, száz személyes gépe teljesítette.

Rekkenő hőség és számos érdeklődő fogadta a ferihegyi betonon az Air France új, lyoni járatát, amely néhány perccel a kiadott menetrend előtt, példás pontossággal érkezett Budapestre. A járat történelmi fontosságát részben az is adja, hogy eddig csak a francia fővárossal volt közvetlen légi összeköttetése Budapestnek. Mostantól Franciaország második legfontosabb városa, a gazdasági és turisztikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű Lyon is felkerült a Budapest Airport járatainak választékába.

Hirdetés

A nyári idegenforgalmi szezon elején egyelőre heti két alkalommal, kedden és csütörtökön, szeptember 22-től pedig már szombaton is közlekedik az Air France lyoni járata.

„Valódi öröm a számomra, hogy bejelenthetem a magyarországi útvonalhálózatunk bővítését. A heti harmadik járat beindítása jelzi, hogy mennyire komolyan bízunk az ország gazdaságában és hogy az Air France is hozzájárul a Rhône Alpes régió és Budapest kapcsolatainak fejlesztéséhez” – jelentette ki Philippe Maudet, az Air France közép-európai központjának területi igazgatója.

A Budapest-Lyon járat számos átszállási lehetőséget kínál a kedvelt dél-franciaországi üdülőhelyekre is.