Utazási hírek

Ezek lesznek az év legnépszerűbb repülős célpontjai

MNO
Forrás: ÚtiSúgó.hu
2012. június 11., hétfő 16:10
A repülős utazásokról készített előrejelzést a MasterCard. A legnépszerűbb célpont London lesz a repülővel utazók között, köszönhetően az olimpiai játékoknak, és a királynő trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségeknek.

Ez már a második év, mikor az Egyesült Királyság fővárosa áll a dobogó legfelső fokán, nem csak az ide érkezők számát, hanem a látogatók költéseit tekintve is. A brit fővárosba -  mely New York, Bangkok, Párizs és Szingapúr előtt végzett az élen - 17 millió látogatót várnak erre az évre.

A Londonba látogatók számára elsősorban a látványosságok, a múzeumok, a világhírű éttermek, színházak és az élénk üzleti élet jelenti a legfőbb vonzerőt. Az ide érkezők hajlandóak átlagon felül fizetni az élményekért.

Hirdetés

A legnagyobb népszerűség növekedést Rio de Janeiro érte el a 2011-es évhez viszonyítva. Itt 28 százalékkal több idén a külföldi. A brazil várost követi Tokió 21,5 százalékos, valamint Abu Dhabi 17,9 százalékos növekedéssel. Jelentős volt az előző évhez viszonyított pozitív változás Tuniszban, Isztambulban és Torontóban: ezek a városok 17,7, 14,7 és 7,6 százalékkal több utazók vonzanak ebben az évben, mint tavaly.

2012-ben Budapestre várhatóan több mint 1,8 millió turista és üzletember látogat el. Ez 23 százalékkal kevesebb, mint a múlt évben mért adat, állítja a tanulmány, mely arra is kitér, hogy a magyar fővárosba repülővel érkezők csökkenő száma miatt jelentősen (24 %-kal) csökken a külföldiek költése is. Idén csupán 2,4 milliárd dollárt, azaz ötszáz milliárd forintot hagynak majd a hazai üzletekben, éttermekben és szállásadóknál a repülőtérről érkezők. A legtöbbet a Londonból és Párizsból érkezők költik, de sokat hagynak itt a német és holland utazók is.