2016 célkitűzései

Négy új szalont nyit a Ford Magyarországon

MTI, 2016. január 6., szerda 20:10
Négy új szalont nyit a Ford Magyarországon az idén, folytatva márkakereskedői hálózatának bővítését, amelyet megalapoz, hogy 2015-ben ismét piacvezető márka tudott maradni – tájékoztatta a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. az MTI-t szerdán.

A márkakereskedők 2015-ben 12 300 Ford személyautót és kishaszonjárművet adtak el, ez 12,2 százalékos piaci részesedést biztosított a márkának Magyarországon. Az értékesítés bővülése megközelítette a teljes újautópiac 13 százalékos gyarapodását – ismertették a közleményben.

Bútorgyár és hitelprogram
És hogy ki vette még igénybe a Matolcsy György fémjelezte Növekedési Hitelprogramot? Sajtóértesülések szerint a program nyújtotta lehetőséget használta fia is, hogy megvegye bútorgyárát.

Az új személyautók piacán 10 százalékkal részesedik a márka 7576 eladott kocsival, a kishaszonjárművek szegmensében azonban 26 százalékkal, ezt 4600 új autó eladásával érte el tavaly. A közel 10 százalékkal növekvő magyarországi kishaszongépjármű-piacon a Ford eladásai tavaly 1300 darabbal, 38 százalékponttal növekedtek. A kereskedések jól ki tudták használni a Növekedési Hitelprogram kínálta lehetőségeket, és a Ford a Falubusz programba is be tudott kapcsolódni 302 jármű eladásával.

A magyarországi újautópiac élénkülésében bízva a kereskedői hálózat már 2015-ben is bővült. Novemberben három helyszínen nyitottak márkakereskedést Budapest környékén, ezek valamennyien magas színvonalú ügyfélkiszolgálást biztosító FordStore szalonok. Hasonlók létesülnek az idén is, egy budapesti, valamint egy győri, veszprémi és egy kelet-magyarországi helyszínen.

Ez, valamint a folytatódó modell- és technológiai invázió Dalos Attila a Ford magyarországi kereskedelmi igazgatója szerint megalapozza, hogy a márka akár a piaci élénkülés üteménél nagyobb mértékben növekedjen mind a magán-, mind a flottavásárlások területén.

A személygépkocsi-eladásoknál a magánvevők aránya 25 százalék, a flottavásárlóké 75 százalék. A kishaszonjármű kategóriában mintegy 90 százalék a flottavevők aránya – közölte az MTI kérdésére a Ford.

hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása