Garancsi István

Orbán Viktor barátjáé lett a Kopaszi-gát

MNO, 2016. január 2., szombat 22:45, frissítve: 11:31
Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market-csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte a Market.

A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt.

A Market Asset Management Kft. Garancsi Istvánhoz, a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosához köthető. A természetjáró milliárdos vállalkozó és Orbán Viktor kötélbarátsága 2009-ben kezdődött, amikor együtt másztak Ausztriában hegyet – olvasható a Hírtv.hu oldalon.

Az új tulajdonos a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik – áll a Market közleményében.

Az ingatlanfejlesztésre a Market Építő Zrt. saját, a kivitelezéssel foglalkozó anyavállalattól elkülönült, önálló működésű leányvállalatot hozott létre 2015 májusában, Property Market Kft. néven.

A közleményben Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy „a Kopaszi-gát Budapest egyik legkedveltebb rekreációs célpontja, Dél-Buda pedig a lakás- és irodakeresők között egyaránt rendkívül népszerű”.

A terület az 1-es villamosvonal bővítését és a 4-es metró átadását követően az elmúlt években még inkább bekapcsolódott a főváros vérkeringésébe, az egyedülálló adottságú, Duna-közeli, jelenleg kihasználatlan területek fejlesztésével pedig lehetővé válik egy új, multifunkciós városnegyed kialakítása Dél-Budán – tette hozzá.

Ismertetése szerint a Property Market Kft. már dolgozik a fejlesztés előkészítésén, amelynek részleteiről, ütemezéséről és fázisairól a társaság a tervek szerint 2016 első negyedévében közöl majd részleteket.

hirdetés

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása