Átpártolt a liberálisokhoz a volt miniszterelnök

Keresztes Lajos, 2012. április 9., hétfő 16:10
A baloldali-liberális Der Spiegel internetes kiadásában Wolfgang Clement Észak-Rajna-Vesztfáliában az FDP-t támogatja című cikkében tudósít az egykori szociáldemokrata miniszterelnök meglepő döntéséről.

Wolfgang Clement, Észak-Rajna-Vesztfália korábbi miniszterelnöke, a Schröder-kormány gazdasági minisztere a tartományi kampányban az FDP-t fogja támogatni – írja a Der Spiegel. A lap információi szerint Clement és Christian Lindner, a liberálisok listavezetője a napokban egyeztet az együttműködés részleteiről. A két politikus még a düsseldorfi tartományi gyűlésből ismeri egymást.

Tíz évvel azután, hogy távozott a miniszterelnöki hivatal éléről, Clement ezzel a lépéssel átáll az egykori politikai ellenfél oldalára. A politikus 1998 és 2002 között egy vörös-zöld kormány élén vezette a tartományt, majd 2002-től 2005-ig a Schröder-kormány gazdasági csúcsminisztereként tevékenykedett. 2008-ban, miután áthidalhatatlannak minősítette pártja és a közte fennálló konfliktust, kilépett az SPD-ből.

Korábban Clement élesen bírálta Andrea Ypsilanti, az SPD hesseni miniszterelnök-jelöltjének energiapolitikai terveit és közvetve eltanácsolta a szociáldemokratákat a megválasztásától.

A szociáldemokrata politikus már a 2009-es Bundestag-választásokon is Guido Westerwellét, az FDP akkori elnökét támogatta – írja a lap. Egy évvel később pedig részt vett egy „szabadságkongresszuson”, mely a liberálisok által követendő politikát volt hivatott felvázolni.

A tartományi liberálisok aggódhatnak az 5 százalékos bejutási küszöb eléréséért, ugyanis jelenleg a közvélemény-kutatások 4 százalékon mérik őket.

Forrás: MNO
Vezércikk
Teljes foglalkoztatás?
Erdősi Csaba
A magyar növekedést aligha a teljes foglalkoztatás elérése fogja felgyorsítani.
  •  11
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása