Visszalépett Herman Cain

TK, 2011. december 3., szombat 22:05, frissítve: szombat 22:05
Herman Cain republikánus elnökaspiráns szombaton bejelentette, hogy felfüggesztette választási kampányát.

Cain egyúttal közölte, hogy „B-tervként” egy új, a CainSolutions.com weboldal köré tömörülő közösséget hoz létre, hogy a „nép” az ellenőrzése alatt tarthassa a washingtoni politikát. Azt egyelőre nem osztotta meg követőivel, hogy az eddigi vetélytársai közül melyiknek a támogatását fogja javasolni. „Felfüggesztem az elnöki kampányomat, az engem és a családomat érő folyamatos zaklatás és folyamatos sértések miatt” – jelentette ki Cain, aki a felesége, Gloria társaságában jelent meg táborának összesereglett tagjai előtt.

Az üzletemberből lett elnökaspiránst az elmúlt hetekben négy nő is szexuális zaklatással vádolta meg, egy pedig azt állította, hogy 13 éven át házasságtörő viszonyt folytatott vele; a vádakat Herman Cain ismételten „hamisnak” és „megalapozatlannak” minősítette. Visszalépési nyilatkozatában Cain úgy fogalmazott, hogy „mellékvágányra terelték a kampányát”, valamint azt a képességét, hogy „megoldásokat mutasson be” az amerikai népnek.

A volt étteremlánc-vezér októberben még vezette a republikánus elnökaspiránsok népszerűségi listáját, ám a vele kapcsolatban hangoztatott vádak hatására elapadtak az önmagát konzervatívként pozicionáló jelölt kampányának amúgy sem bőséges támogatói forrásai. A közvélemény-kutatások szerint Cain elpártoló támogatói az elmúlt hetekben elsősorban az elnökaspiránsi mezőnyt vezető Mitt Romney volt massachusettsi kormányzóhoz és New Gingrich volt képviselőházi elnökhöz álltak át.

A georgiai üzletember visszalépésével immár elméletileg is megszűnt annak a lehetősége, hogy 2012-ben az Egyesült Államok mindkét nagy pártja részéről fekete jelölt versenyezzen a Fehér Házért.

Forrás: MTI
hirdetés
Vélemény
Alázatos szolgája
Pápay György
Rogán Antal hatékonyan dolgozik, ha nem is az ország, de legalább annak vezetője sikeréért.
hirdetés
G-Közép
A legnagyobb vörösök
Gazda Albert
Muszáj még jobban figyelni. Még nyitottabbnak, érdeklődőbbnek lenni.
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása