Egy 23 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében most született ítélet

Vonatbalesetnek álcázva ölt meg egy ittas fiatalt két kidobó.

Forrás: MTI2024. 04. 30. 19:21
bírói kalapács
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszméletlenre vert, majd a sínekre fektetett egy fiatalt két kidobó huszonhárom évvel ezelőtt, az áldozatot halálra gázolta egy vonat. A két vádlottat nem jogerősen 13 év és 6 hónap fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

A két férfi kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban. Egyikük ma 48, a másik 50 éves. Az áldozat 2000. október 1-jén, a 24. születésnapja előtti hajnalban részegen ment be a szórakozóhelyre. Az ügy másodrendű vádlottja a tánctéren vitatkozni és dulakodni kezdett vele, aztán ököllel, majd viperával is megütötte.

Miután az elsőrendű vádlott odaért, az ittas férfit a diszkó főbejáratához kísérték, közben többször megütötték. Onnan egy harmadik, azóta elhunyt kidobó a belváros felé vezette a bántalmazástól és részegsége miatt védekezésre képtelen fiatalt.

Az elsőrendű vádlott viperával ráütött a fiatal fejére, aki a koponyacsont-törésektől a földre rogyott, miközben megérkezett a másodrendű vádlott is. A kidobók, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, úgy döntöttek, hogy

a magatehetetlen fiatalt a közeli sínekre fektetik, hogy a bántalmazást vonatbalesetnek álcázzák. A magára hagyott fiatalt halálra gázolta egy vonat.

A két férfi ellen előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős, a vádlottak letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.