Karácsony hallgat, Mravik is hallgat, a kampányfinanszírozási botrány pedig tovább dagad + videó

Annyira kellemetlen Karácsonynak a 2019-es kampányfinanszírozási botránya, hogy válaszadás helyett szánalmas propagandistázásba kezdett, mint a legtöbb balliberális politikus. A Magyar Nemzetnek sikerült elérnie telefonon az ügy egyik kulcsfiguráját Mravik Zsoltot, aki szintén nem mer mondani semmit.

2024. 05. 14. 21:53
Forrás: Fazekas Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet stábja felkereste annak az eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cégnek a székhelyét, ami a legújabb kampányfinanszírozási botrányhoz köthető. A kaputelefonon semmi nem árulkodott arról, hogy itt működne a kft., vagy hogy Tordai Csaba itt élne Mravik Zsolttal, a cég tulajdonosával. Egy postaládán azonban szerényen feltűnt a Mravik név és egy matrica is van mellé ragasztva, amin az áll, hogy Bakony Rental Kft. A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni az ügyről Mravikot, aki azonban csak azt hajtogatta, hogy nem kíván nyilatkozni.  

A Bakony Rental Kft. külföldi tanácsadói megbízásából származó 112 millió forintból Mravik még az önkormányzati választások előtt osztalékelőleg címén kivett 84 milliót, amiből a Magyar Nemzet információi szerint 75 millió forint egy, a Városházán jelenleg is tanácsadóként dolgozó munkatárs segítségével Perjés Gáborhoz került készpénzben.

Korábban Mravik élettársa, Tordai Csaba, Karácsony Gergely jogi főtanácsadója hasonló taktikát választott, amikor lapunk a 99 Mozgalom pénzügyeiről kérdezte – hiszen ezzel összefüggésben tartottak nála házkutatást –: úgy csinált, mintha telefonált volna és a metróba menekült.

Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek sincs épkézláb magyarázata a 2019-es kampányfinanszírozást illetően, hiszen azt a „trükköt” alkalmazza – mint a legtöbb balliberális politikus, aki kellemetlen kérdésekkel találja szembe magát –, hogy elkezdett propagandistázni a feltett kérdésekre.

Mint ismeretes, a Mediaworks cikksorozatban dolgozza fel azt a birtokába került nagy mennyiségű dokumentumot, amiből arra lehet következtetni, hogy Karácsony 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldről finanszírozták. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Fazekas Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.