Nekiment a Fradinak a baloldali sajtó, aztán nem győztek mentegetőzni

Nagy lendülettel szaladt a falnak három balliberális lap is, amikor átvették a momentumos Hajnal Miklós bejegyzését.

2024. 05. 16. 18:01
KUBATOV Gábor; HAJNAL Tamás; FENYVESI Levente; FENYVESI Beatrix
FTC logója (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas lendülettel szaladt a falnak három balliberális lap is, amikor lehetőséget láttak Hajnal Miklós bejegyzésének átvételében. A Momentum országgyűlési képviselője leleplezőnek szánt posztjában támadt rá a Szőke István Labdarúgó Akadémia Egyesületre. A 444.hu, a 24. hu és a Népszava.hu figyelmetlen szerzői rögtön úgy érezték, bele lehet rúgni a Ferencvárosi Torna Clubba, csak azért, mert a korábbi Fradi-legendáról, Szőke Istvánról elnevezett egyesület ferencvárosi.

Bár a momentumos politikus kínosan ügyelt arra, hogy az idén 125 éves, kétmillió szurkolóval rendelkező FTC-t ne mossa össze az említett IX. kerületi akadémiával, a balliberális „tényellenőrző” újságírók ezt mindenféle kontroll nélkül megtették, és harsogtak a címek, hogy a „Fradi utánpótlás-akadémiája méregdrága Teslákat vett állami támogatásból”.

Csakhogy ez nem volt igaz, mind a 444.hu, mind a 24.hu, mind a Népszava.hu valótlanságot állított. Ezt az is bizonyítja, hogy szinte azonnal eleget tettek az FTC helyreigazítási kérelmének, mindhárom újság kénytelen volt kijavítani a cikkét, és kitenni a helyreigazítást.

 
 
 

Még a momentumos képviselőnek, Hajnal Miklósnak is több esze volt a poszt megírásakor, mint az állítólagos „oknyomozó, független objektív”, de valójában balliberális sajtómunkásoknak.

Borítókép: Az FTC logója (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.