Imre Bence érzelmesen és stílszerűen búcsúzott el a Ferencvárostól

Imre Bence kilenc találattal a csapat legeredményesebb játékosaként, ráadásul az utolsó pillanatokban szerzett győztes góllal búcsúzott el a Ferencvárostól a kézilabda NB I utolsó fordulójában, a Dabas ellen 39-38-ra megnyert mérkőzésen. A válogatott jobbszélsője ezer szállal kötődik a Fradihoz, de mint mondta, felkészülten várja az új kihívást a következő idényben, immár a Kiel játékosaként.

2024. 05. 17. 7:49
Imre Bence, FTC
Imre Bence búcsúképpen kilenc gólt dobott a Dabas ellen Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a válogatottban azt többször megcsodálhattuk: Imre Bencére jött ki a figura, és a 21 éves jobbszélső keze ezúttal sem remegett meg. Az FTC az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzte le a Dabast 39-38-ra a kézilabda NB I utolsó fordulójában. A mérkőzésnek nem volt különösebb tétje, hiszen már korábban eldőlt, hogy a Fradi a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya mögött a negyedik helyen végez a bajnokságban, ám több játékos – Imre Bence mellett Pordán Bálint, Bognár Alex, Balogh Zsolt és Szepesi Zsombor – az utolsó meccsét játszotta az FTC-ben, és mindannyian szépen akartak búcsúzni.

Imre Bence, FTC, búcsú
Nyíri Zoltán, az FTC alelnöke ajándékozza meg búcsúzóul Imre Bencét. Forrás: Fradi.hu

– Belül érzelmes volt, de kifelé inkább azt próbáltam mutatni, hogy mennyire hálás vagyok. 2013 óta játszottam a klubban, itt nőttem fel, a gyerekkorom nagy részét itt töltöttem. Az utánpótlásban végigjártam a ranglétrát, sok szurkolót ismerek személyesen is, akikkel jó a kapcsolatom, ezért nehéz a búcsú, de a karrierem érdekében ezt a döntést most meg kellett hoznom – így beszélt az érzéseiről Imre Bence a Fradi.hu-nak adott interjúban, majd azzal folytatta, hogy mindenki hiányozni fog neki a Fradiból, ahol gyerekkora óta nevelkedett, és ahol az édesanyja, Kökény Beatrix is játszott, és a mai napig dolgozik a klub vezetőségében.

– Nehéz a búcsú, de tudtam, mire vállalkozom – bökte ki a lényeget Imre Bence. Folytatás Kielben. Helyesebben előbb a párizsi olimpián, a magyar válogatott játékosaként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.