A Liverpool drukkereinek háromnegyede nem brexitpárti

2017. szeptember 28., csütörtök 18:22, frissítve: csütörtök 19:03

A Chelsea drukkerei lehettek a leginkább brexitpártiak a tavaly nyári brexitreferendumon – derült ki egy nem reprezentatív online felmérésből, amelyet az AskFans végzett 4680 18 évnél idősebb futballdrukker megkérdezésével. A The Daily Telegraph által is idézett, Premier League-csapatok drukkerei között felmérésben feltett kérdés ez volt: „Távozásra vagy bent maradásra szavazott a 2016. június 23-i, EU-tagságról szóló népszavazáson?”

A felmérés egyik legérdekesebb eredménye az lett, hogy a Mersey-parti két gárda a skála két végéhez közel helyezkedett el. Az Everton-drukkerek 57 százaléka szavazott a kilépésre, 43 a bent maradásra, ezzel a második legnagyobb volt körükben a kilépéspártiak aránya (az első a Chelsea lett 61 százalékkal). A Liverpool-drukkerek 23 százaléka szavazott a kilépésre, míg 77 százalék maradt volna az EU-ban – náluk csak a Brighton-szurkolók voltak uniópártibbak (81%).

Az AskFannál arra is rákérdeztek, mi volt a legfontosabb tényező, ami miatt úgy szavaztak, ahogy. Az Everton-drukkereknél a bevándorlás lett a legfőbb befolyásoló tényező (44 százalékukat befolyásolta), míg a Liverpool-szurkolóknál a média meggyőző ereje hatott leginkább (27 százalék).

Azt is felmérték, hogy mely szurkolótábor bánta meg leginkább a döntését: a Tottenham Hotspurért szorítók 59 százaléka érzett így (náluk 57 százalék szavazott a kilépésre). Rajtuk kívül csak a West Brom szurkolóinak többsége bánta meg a dolgot (51 százalék), az Evertonnál 39, a Liverpoolnál 26 százalék volt ezen voksolók aránya.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.