Fellebbez a Liverpool Mané eltiltásának ügyében

2017. szeptember 12., kedd 14:49, frissítve: kedd 14:59

Három meccsre tiltották el a hétvégi bajnokin az Ederson arcába nyújtott lábbal beleszálló szenegálit, a csapat csökkentené a büntetést.

A Liverpool fellebbez Sadio Mané hárommeccses eltiltása ellen: a labdarúgót szombaton azért állították ki, mert fejbe rúgta a Manchester City kapusát, Edersont – közölte az MTI.

Mint írják, a Liverpoolnál elismerik a szenegáli csatárnak adott piros lap jogosságát – bár Jürgen Klopp vezetőedző szerint túl szigorú játékvezetői ítélet született, mert Mané nem látta a számára holttérből érkező City-kapust –, de a három találkozóra szóló eltiltást soknak találják.

A 25 éves labdarúgó jelen állás szerint nem játszhat a Burnley elleni szombati bajnokin, valamint azt követően a Leicester City elleni Ligakupa-találkozón és bajnoki összecsapáson.

A piros lap szerintem is jogos volt, hiszen a szabálykönyvben feketén-fehéren szerepel, hogy az ilyen jellegű veszélyes játék esetén pirosat kell adni. Ugyanakkor a Klopp által emlegetett tényező – miszerint Mané a labdát figyelte –, valamint az, hogy a kemény futball hazájában járunk, valóban azt kellene eredményezze, hogy az eltiltás egymeccses legyen, nem három.

A mérkőzésen addig egyébként jól védő Ederson a pályát szombaton hordágyon, nyakmerevítővel hagyta el. Sérülése az első hírekkel ellentétben – arc- vagy állkapocscsonttörést sem tartottak kizártnak – nem súlyos, inkább esztétikai jellegű. A manchesteri klub beszámolója szerint brazil kapusuk hétfőn fejvédőben már edzett.

Sadio Mané egyébként már szombaton elnézést kért ellenfelétől, mint írta, nem szándékosan cselekedett.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.