Fellebbez a Liverpool Mané eltiltásának ügyében

F. B.

2017. szeptember 12., kedd 14:49, frissítve: kedd 14:59

Három meccsre tiltották el a hétvégi bajnokin az Ederson arcába nyújtott lábbal beleszálló szenegálit, a csapat csökkentené a büntetést.

A Liverpool fellebbez Sadio Mané hárommeccses eltiltása ellen: a labdarúgót szombaton azért állították ki, mert fejbe rúgta a Manchester City kapusát, Edersont – közölte az MTI.

Mint írják, a Liverpoolnál elismerik a szenegáli csatárnak adott piros lap jogosságát – bár Jürgen Klopp vezetőedző szerint túl szigorú játékvezetői ítélet született, mert Mané nem látta a számára holttérből érkező City-kapust –, de a három találkozóra szóló eltiltást soknak találják.

A 25 éves labdarúgó jelen állás szerint nem játszhat a Burnley elleni szombati bajnokin, valamint azt követően a Leicester City elleni Ligakupa-találkozón és bajnoki összecsapáson.

A piros lap szerintem is jogos volt, hiszen a szabálykönyvben feketén-fehéren szerepel, hogy az ilyen jellegű veszélyes játék esetén pirosat kell adni. Ugyanakkor a Klopp által emlegetett tényező – miszerint Mané a labdát figyelte –, valamint az, hogy a kemény futball hazájában járunk, valóban azt kellene eredményezze, hogy az eltiltás egymeccses legyen, nem három.

A mérkőzésen addig egyébként jól védő Ederson a pályát szombaton hordágyon, nyakmerevítővel hagyta el. Sérülése az első hírekkel ellentétben – arc- vagy állkapocscsonttörést sem tartottak kizártnak – nem súlyos, inkább esztétikai jellegű. A manchesteri klub beszámolója szerint brazil kapusuk hétfőn fejvédőben már edzett.

Sadio Mané egyébként már szombaton elnézést kért ellenfelétől, mint írta, nem szándékosan cselekedett.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.