Gerrard: Biztosan visszatérünk Magyarországra

2017. július 25., kedd 11:50, frissítve: kedd 11:59

„Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországra jöhettem [edzőként], sok gyönyörű helyet és várost láttunk. A velünk foglalkozó emberek nagyszerű vendéglátók voltak” – kezdte a Liverpool hivatalos tévécsatornájának, az LFCTV-nek adott nyilatkozatát Steven Gerrard.

A klub Bajnokok Ligája-győztes exfocistája múlt héten a a Vörösök U-18-as csapatával Telkiben edzőtáborozott. Múlt hét kedden ott volt az U-23-asok MTK II. elleni barátságos mérkőzésén, majd múlt szombaton a Rapid Wien U-19-es alakulata ellen edzőmeccset is játszott csapata a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton. Itt néhányaknak sikerült szelfizni is Gerrarddal, köztük a Magyarországi Liverpool Szurkolók Egyesülete (OLSCH) fotósának is – erről itt írtunk bővebben. A meccs után Gerrard néhány szóban mesélt az LFCTV-nek a győri női kézisek fotója előtt állva, innen származnak a fenti mondatok is.

„Biztos vagyok benne, hogy még visszatérünk”

– folytatta Gerrard, aki pozitívan nyilatkozott a helyszínekről, a létesítmények felszereltségéről és a szurkolókról is – tény, hogy a keddi budapesti és szombati lipóti fellépésre is Liverpool-drukkerek százai mentek el. Gerrard szerint a csapat edzői igyekeznek mindig olyan környezetbe vinni a rájuk bízott futballistákat, ahol fejlődhetnek, ezek szerint Magyarország ilyen.

Egyébként egyre inkább úgy fest, hogy Gerrardék valóban komolyan gondolják a Magyarországra való visszatérést. Korábban az U-18-asok másodedzője – tehát Gerrard beosztottja – úgy nyilatkozott, lehetséges, hogy a következő szezonban visszatérnek. Reméljük, valóban így lesz, és akkorra már számítani is fognak a hazai Liverpool-drukkerek komoly számára, és szerveznek egy közönségtalálkozót is. Ez ugyanis fájóan hiányzott.

Legolvasottabb cikkek

2

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.