Klopp: Jó érzés ismét a BL-ben lenni

F. B.

2017. augusztus 24., csütörtök 20:15, frissítve: csütörtök 20:49

Maribor, Sevilla, Szpartak Moszkva – ezen csapatokat kapta a főtáblára jutást szerdán, a Hoffenheim elleni remek meccsen kiharcoló Liverpool a Bajnokok Ligája csoportkörében. Jürgen Klopp, az angol csapat német szakvezetője a klub hivatalos honlapjának elárulta, izgatott volt a csütörtöki sorsolás alatt, hiszen el akarták kerülni a Barcelonát, a Bayern Münchent, a Juventust és a Real Madridot.

Az ellenfelek közül legtöbbet a Mariborról beszélt, a szlovén bajnokot szerinte sokan alábecsülik, a Liverpool nem fogja. – Ez a Bajnokok Ligája, úgyhogy mindenkinek jár a százszázalékos tiszteletünk – közölte Klopp, aki azt is elárulta, semmit sem tud a szlovén labdarúgásról. Mint mondta, minden lehetséges információt begyűjtenek és elemeznek majd, mindent tudni fognak az ellenfelekről, mielőtt kifutnának ellenük a gyepre.

 
Liverpool FC
 

Jürgen Klopp kiemelte, hogy a csoportkörben minden pontra szükség lesz, rá is hajt majd ezekre a csapata. – Nem vagyunk a sorozat favoritjai, még csak a csoportnak sem, csupán kihívók, ellenfelek – jelentette ki szerényen a német vezetőedző. Állítása szerint első körben a hétvégi, Arsenal elleni bajnokira készülnek majd, aztán jön a válogatott szünet, de reméli, mindenki egészségesen tér majd vissza.

– Néhány hetünk van; szükségünk van az időre, ki is fogjuk használni. Jó érzés [ismét a BL-ben szerepelni – a szerk.], nem is mondhatnék mást. Elkezdhetjük a felkészülést

– közölte Klopp. A német úgy véli, ellenfelei tartanak a Liverpooltól, de teljesítményükkel rá is kell szolgálniuk erre. A Hoffenheim elleni első húsz percről azt mondta, az volt az egyik legszebb futball, aminek a részese lehetett, de ezt a teljesítményt újra és újra meg kell ismételnie csapatának ahhoz, hogy sikeres legyen.

A Bajnokok Ligája csoportköre szeptember 12-től december 6-ig tart. Ezek lesznek a Liverpool meccsidőpontjai:

A magyar drukkerekhez legközelebbi mérkőzéshelyszín Mariborban van, a városka 13 ezres stadionjába azonban nem férnek sokan. A szurkolók azonban máris megkezdték a szervezkedést az október 17-i találkozóra.

A csoportok első két-két helyezettje jut a legjobb 16 közé, a harmadikok az Európa Ligában folytathatják. A sorozat döntőjét 2018. május 26-án játsszák Kijevben.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.