Vidéken még szelfizni is lehetett Gerrarddal

2017. július 23., vasárnap 14:18, frissítve: vasárnap 21:52

Ezen a héten Telkiben edzőtáborozott a Liverpool U-23-as és U-18-as csapata is, ami azért mozgatta meg igazán a Vörösök hazai rajongóit, mert utóbbi alakulatot a 'Pool Bajnokok Ligája-győztes játékosa, a klub legendája, Steven Gerrard edzi.

Kedden a Hidegkuti Nándor Stadionban csak az U-23-asok léptek pályára, ott kissé felemásan zárult a drukkerek találkozója Gerrarddal, hiszen az exfocista a VIP-páholyból integetett néha nekik, de autogramot osztogatni vagy fotózkodni nem ment le hozzájuk. Én is kinn voltam az MTK II. elleni meccsen, beszámolóm itt olvasható:

A 'Pool korosztályos csapatainak volt még egy fellépése ezen a héten Magyarországon, ám magam sajnos nem tudtam elmenni, így beszámolókra hagyatkozhatom. A Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton előbb az U-23-asok győzték le a Rapid Wien hasonló korosztályú alakulatát 3-1-re, majd a Gerrard vezette U-18-asok nyertek a bécsiek U-19-es futballistái ellen 6-2-re.

A Liverpool Szurkolók Magyarországi Egyesülete (OLSCH) oldalán olvasható poszt szerint a faluban könnyebb volt Gerrard közelébe férkőzni, mint a Hidegkutiban (igaz, míg az MTK stadionjába ingyen be lehetett jutni, Lipóton volt belépő). A cikket jegyző Magassy Soma, az OLSCH fotósa a lelátóról kezdte nézni a meccseket, majd gondolt egyet és átsomfordált a szemközti oldalra, a kispadok mögé.

„Még mindig nem értem, hogy hogyan keveredtem oda és miért nem szólt senki ezért, de a találkozó első félidejét a kispad mellett állva, Gerrardtól mindössze 1,5-2 méterre néztem végig. A mester minden utasítását, szavát hallottam, és helyenként még értettem is. Egyszerűen nem tudom szavakba önteni azt az érzést, amit akkor átéltem”

– írta Soma, aki arról is beszámolt, hogy a meccs előtti bemelegítés során a pályára rohanó kissrácok mezét szignózta is a legendás exfocista. A pálya mellett várakozóknak azonban azt mondta, csak a meccs után ad majd aláírásokat – egy, a lelátón ülő ismerősöm szerint ez végül nem történt meg. Soma ugyanakkor szerencsés volt, mert a meccs után tudott készíteni egy szelfit azzal az emberrel, aki miatt megszerette a Liverpoolt (mint azt lapunknak elmondta, csak néhány embernek dedikált, akik el tudták kapni a buszhoz tartó futása közben):

 
Fotó: Magassy Soma
 

Sőt, a Vörösök sajtósával való egyeztetést követően volt lehetősége végighallgatni a Liverpool korosztályos csapatainak itteni tartózkodása alatti egyetlen interjút is, amelyben az U-18-asok másodedzője, Tom Culshaw így fogalmazott:

„Az edzőtábor remekül sikerült számunkra, a létesítmények megfelelőek a szezon ezen szakaszában, a pályák és az konditermek remek minőségűek. A játékosok nagyon jól érezték magukat. […] Budapesten volt egy kis városnézés a számukra, így egy kicsit jobban megismerkedhettek a helyi kultúrával és a nevezetességekkel, és pályán kívül remek lehetőségük volt a kikapcsolódásra itt, Magyarországon. […] Mielőtt ide jöttünk, tudtuk, hogy külföldön is hatalmas szurkolói közösségek találhatóak. Nagyon jó érzés, hogy ennyien kilátogattak, és a játékosok számára is nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség, hogy közönség előtt játszhatnak.”

Arra a kérdésre, hogy visszatérnek-e még, Culshaw azt válaszolta, erről még Liverpoolba való visszatérésük után kell egyeztetniük, de mivel minden körülmény megfelelő volt, szavait így zárta:

„lehetséges, hogy a következő szezonban visszatérünk.”

Reméljük, valóban így lesz, és akkorra már számítani is fognak a hazai Liverpool-drukkerek komoly számára és szerveznek egy közönségtalálkozót is. Ez ugyanis fájóan hiányzott.

Legolvasottabb cikkek

2

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.