2018. január 16.,
kedd, Gusztáv napja

IZI rájder

IZI rájder

Szabados Balázs

Az ovi meghozta az áttörést

Már kezdtünk aggódni, hogy Izabel 30 éves korában is pelusba fog kakálni, de végül ihletet kapott ovis csoporttársaitól, és ráérzett a bili varázsára.

E. Anikó

A gyermek két napig volt egészséges

Szeptemberben elkezdődött az óvoda, ami hatalmas lépés az egész család számára. Izabel két napig bírta a gyűrődést, aztán beteget jelentett.

Szabados Balázs

Ha anyáék is várják az óvodát, akkor az gyanús

Jelentem, hétfőn kezdődik az óvoda. Lássuk, hogy áll az én kislányom a szociális olvasztótégelyre való felkészüléssel.

Szabados Balázs

Ajándék nyihaha, ne nézd protkó

Na jó, lovat azért nem vettünk Izabelnek, de elvittük a Pasaréti Honvéd Lovardába, ahol sok szép pacit láttunk, de rajtunk kívülálló okok miatt sajnos nem került fel a pont az i-re.

Szabados Balázs

A kutya mindig utat talál az ember szívéhez

Sokan egész életükben félnek a kutyáktól, és eddig Izabel is óvatos, amolyan virtuálisan simogató típus volt, most azonban egy alaszkai malamut felolvasztotta a jeget.

Szabados Balázs

Ösztönlényből emberré válni

Örömmel tapasztalom az utóbbi időben, hogy kislányom próbálja megérteni saját érzéseit, és fáziskéséssel ugyan, de rákérdez arra, miért is balhézott az előbb?

Szabados Balázs

Hároméves horgász veszélyezteti a halakat

Mi a francot kezdjünk a gyerekkel, ha már unja a kertet, a játszóteret, a homokozót, és a vízben való pacsálást? Vigyük el horgászni!

Szabados Balázs

Óvodai beiratkozás: a fellebbezést elutasították!

Sajnos a fellebbezésünket is elutasították, így Izabelt a tőlünk 5 percre lévő körzeti óvoda helyett egy jóval távolabb lévő intézménybe vették fel, ami még fel sem épült.

Szabados Balázs

Mások gyermekeivel is legyünk toleránsak!

Az ember alapvetően hajlamos arra, hogy beskatulyázzon másokat, de kislányom most újfent megtanított arra, hogy ez téves következtetéshez vezethet.

Szabados Balázs

Veszélyes, mikor az önkritika haraggal párosul

Meglehetősen furcsa érzés átélni, milyen elementáris haragot vált ki egy hároméves kislányból, ha nem sikerül valami.

Szabados Balázs

Óvodai beiratkozás: mindkét helyről elutasítottak!

Bekövetkezett, amitől tartottunk. Izabelt túljelentkezés miatt elutasították a körzetes óvodából, de ami ennél is meglepőbb, hogy a másodikként megjelölt helyre se vették fel.

Szabados Balázs

Több generációt is kiszolgál a piros bicikli

A kis masszív, tömör gumis bicikli első tulajdonosa Andi unokanővérem volt, cirka 40 évvel ezelőtt. Később még hárman használtuk a családból, majd hosszú pihenés után Izabel kezei közé került.

Szabados Balázs

Felesel a gyermek, pedig ki se látszik a fűből

Gyermekem a dackorszak csúcsát éli. Csendre int engem, ha nem tetszik neki, amit mondok, és irigylésre méltó technikával tud duzzogni.

Szabados Balázs

Chipsimádat mindenek felett

Az a jó a kisgyerekekben, hogy úgy tudnak viccesek lenni, hogy ennek nincsenek is tudatában. Izi tegnap este olyat produkált, hogy potyogtak a könnyeink a nevetéstől.

Szabados Balázs

Mission Impossible: óvodai beiratkozás

A minap elmentünk Anikóval a körzeti óvoda nyílt napjára. A PR-szövegtől nem lettünk okosabbak, viszont megismertük a ránk váró tortúrát.

Szabados Balázs

Szülinapi pezsgés rollerrel megkoronázva

Kicsi lányom vasárnap töltötte be harmadik életévét, és igazi nőként már napokkal korábban kiadta az ukázt édesanyjának, hogy milyen tortát szeretne szülinapjára.

Szabados Balázs

Gyermekprogram kisebb-nagyobb hibákkal

Egy vasárnap kiragadtuk Izabelt a tél, valamint a lakás fogságából, és elvittük az Akvárium Klubban meghirdetett Hetedhét Piknik nevű programra.

Szabados Balázs

Húsvéti nyúlvadászat Izi módra

Izabel rengeteg csokit kapott húsvétra, és jó néhány ajándékot, ennek ellenére komoly traumaként élte meg, hogy nem látta a nyulat.

Szabados Balázs

Hi, csá, aludj te is, alszom én is, holnap találkozunk!

Az elmúlt három évben komoly rituálé alakult ki a gyermekfektetés kapcsán, amitől nem érdemes eltérni, különben Izabel lelkivilága teljesen megborul.

Szabados Balázs

Nagypapának lenni sokkal jobb, mint apának

Szombathelyre utaztunk egy hétre, Izi anyai nagyszüleihez. Itt megint bizonyosságot nyert, hogy Zsolti papa a nagy kedvenc, akit rajongásig szeretnek az unokák.

Szabados Balázs

Étkezési variációk, azaz hogyan táplálkozik egy renitens hároméves?

A szülőknek általában idealizált elképzelésük van a gyermek étkezésének mikéntjéről, és ez gyakran köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Szabados Balázs

Hiszti, amitől egy idő után eldurran az agyunk

Azt hiszem, Izabelnél egy kis kommunikációs finomhangolásra van szükség, ugyanis szinte csak hisztizve tudja elmondani, ha valami nem tetszik neki.

Szabados Balázs

Egy pofára esés története

Izabelre nem lehet azt mondani, hogy ügyetlen lenne, de pénteken akkorát esett a kismotorjával, hogy három zsebkendő is átázott a vérétől.

Szabados Balázs

Elvan a gyerek, ha játszik

Szombaton meglátogattuk rég nem látott barátainkat, és kellemes meglepetésként ért, hogy Izabel gond nélkül eljátszott a számára ismeretlen gyerekekkel.