Előzetesben a fejszés gyilkos

Emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte tegnap B. Pál 52 éves csemői lakost a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfit élettársa meggyilkolásával gyanúsítják. Tettét egy rendőrnő taktikus kérdéseire ismerte be.

2002. 09. 20. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejszével végzett élettársával a csemői rokkantnyugdíjas augusztus 22-én egy tanyán – tájékoztatta lapunkat Balázs Sándor rendőr őrnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője. Elmondta: a férfi a gyilkosság után egy bárddal feldarabolta áldozatát, majd megkísérelte elégetni, végül a zsákba tett maradványokat a tanya szennyvízgödrébe rejtette. A vizsgálat szeptember 3-án államigazgatási eljárásban indult meg a ceglédi rendőrkapitányságon, amikor az áldozat gyermeke bejelentést tett édesanyja eltűnése miatt. B. Pál meghallgatása során derült ki, hogy az asszony nem eltűnt, hanem gyilkosság áldozata lett.
A nyomozás sikeréhez döntően hozzájárult Szilágyi Sándorné törzszászlós, a ceglédi rendőrkapitányság körözési előadója, aki kérdezési módszereivel elérte, hogy a férfi beismerje, ő követte el a bűncselekményt, és részletes feltáró vallomást tegyen.
Mint kiderült: a gyanúsított négy hónapja élt együtt a 49 éves nővel, aki szintén rokkantnyugdíjas volt. Kapcsolatuk megromlásában szerepet játszott, hogy zátonyra futott a férfi előző, huszonnyolc évig tartó házassága. B. Pál bevallása szerint exfelesége kisemmizte őt, és emiatt meggyűlölte a nőket.
Tettét az első vizsgálatok szerint nem tervelte ki előre. Ha a gyilkosság ténye bizonyítást nyer, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság az előzőleg orgazdaság miatt már büntetett férfit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.