Bliccel az ország

2009. 10. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esztendők óta küzd a BKV Zrt. a bliccelők ellen. Milliókat költ a közlekedési vállalat erre a célra, két esztendeje például ötvenmilliót áldoztak az elsősorban a fiatalokat megszólító propagandára. Az erre fordítandó pénz döntő részét a Well Reklámügynökség kapta, amelynek tulajdonosa, frontembere ebben az időben Bölcs István, a balliberális 168 Óra című hetilap főszerkesztő-helyettese volt. Bölcs a maga részéről tényleg bölcs volt, eltette a pénzt, aztán minden ment tovább, magyarán cseppet sem csökkent a bliccelés a szutykos, lerobbant BKV járatain. (A magam részéről semmiféle plakáttal, felirattal nem találkoztam a városban, senki sem intett arra, hogy vásároljak bérletet, lyukasszak jegyet…)
Elképzelésem sincs, még egy bölcs embertől sem, mi a fészkes fenével lehet rávenni az addig bliccelő utasokat, hogy mostantól térjenek jó útra. (A legnehezebb helyzetben a mostani hittérítők vannak, akiknek honoráriumát a sok tíz milliós BKV-s maffia finanszírozza.) – Egy frászt fogok fizetni ezeknek az ügyeskedő zsiványoknak – érvel magában az átlagutazó –, és ami azt illeti, a logikájában van némi igazság…
De tényleg, milyen veretes gondolatokkal állhatnak elő ezek a nevezetes propagandacsinálók? „Légy átlátható, mint a kilyukasztott vonaljegy!”, „A bérlet nemesít!”, „Ne lógj, fiam, mert te is lógni fogsz” stb.
Talán ha látná az ember, hogy a BKV-pénztárnál befizetett bankói gyarapítják, szépítik a járműállományt… Ha látná azt, hogy a szemközti ülésen pont a nagyvállalat vezérigazgatója ül, aki épp a minap adta el – alvezéreivel egyetemben – a vállalati Audit, talán lelkesebben lyukasztana. Ez azonban csak álom. (A milliók nem…)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.