Jövőnk Kovácsa?

2009. 10. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács László jelenlegi EU-biztos, az MSZP korábbi leharcolt elnöke úgy nyilatkozott minap, hogy itthoni szerepre vágyik, méghozzá olyanra, amellyel nagy befolyást gyakorolhatna pártja választási teljesítményére, illetve jobb közvélemény-kutatási eredményekhez segítené az MSZP-t. Egyszerűbben fogalmazva Kovács bácsi gatyába rázná a szétzüllött bagázst, elzavarná a notórius bajkeverőket, felpofozná a visszaeső tolvajokat. Virágzó szegfűpalántákat ültetne az elgyomosodott ágyásokba.
Mindezt miniszterelnök-jelöltként kívánná megtenni a veterán politikus, akit az sem zavar, hogy a pillanatnyi felmérések szerint a szocialisták égnek, mint a lódengyár. Kovács László szerint azonban régi tapasztalat, hogy nem a közvélemény-kutatást kell megnyerni, hanem a választásokat. Erre – mármint a győzelemre – pedig ő, Kovács László, a munkásmozgalom régi harcosa lenne a garancia.
Arról egyelőre nincs hír, hogyan reagáltak a Brüsszelből érkező hírre az itthon rekedt vezető lumpenproletárok. A meghökkentő Kovács-nyilatkozat idevágó része egyébként pontosan így hangzik: „Nagyon komolyan fontolóra venném a miniszterelnöki jelölést is…” Ha nem lenne ez a 65-17-es reménytelen szocialista állás, egy teljes országra jönne rá a frász. Így azonban csak a csörgősipkát nevetjük Kovács bácsi fején.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.