Csúcsra tör a 600 lóerős Lamborghini Urus SUV

Automobil

2012. április 23., hétfő 11:37

Pekingben lerántották a leplet a Lamborghini új szabadidő-autójáról, az Urusról.

Bemutatta második terepre szánt modelljét a Lamborghini, az LM002 után az Urustól jóval nagyobb sikert remél a gyártó. A szabadidő-autó egyelőre csak tanulmány, pozitív fogadtatás és a Volkswagen-konszern jóváhagyása után legkorábban 2016-ban kerülhet piacra.

Formailag nem hozott meglepetést az Urus, front része az Aventadorra emlékeztet, a kupésan húzott hátsó rész a BMW X6-ot idézi. Az autó 4,99 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,66 méter magas, 120 milliméterrel hosszabb, 16 milliméterrel szélesebb és 30 milliméterrel alacsonyabb az X6-nál.

A padlólemez ugyanaz, amelyre a Bentley EXP 9 F tanulmány is épült, ez kerül a következő Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne és Audi Q7 alá is. Közös lehet az alkatrészek egy része is. Csak annyit tudni a motorról, hogy 600 lóerős és kategóriája legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátását kínálja, a szériaváltozatba valószínűleg V10-es és/vagy V8-as turbó kerül. Az erőt duplakuplungos váltó továbbítja mindkét tengelyre.

Kívül-belül sok karbonszálas anyagot használt a Lamborghini, az Urus súlypontja alacsonyra került, vezethetősége jobb a kategóriában megszokottnál. A felfüggesztés magassága állítható, hogy keményebb terepen se akadjon el az inkább aszfaltra tervezett SUV. Az utastér négyszemélyes, így a Lamborghini szerint családi autóként is használható az Urus.

Forrás: Automobil

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír