Hibrid SUV a Volkswagentől

2013. január 17., csütörtök 07:33, frissítve: csütörtök 08:45

A Detroitban bemutatott CrossBlue tanulmányt a Tiguan és a Touareg közé pozícionálja a Volkswagen.

Eddig is volt egyterűs jellegű crossovere a Tiguan és a Touareg közötti résben a Volkswagennek, de a Chrysler-alapú Routan nem volt igazán népszerű. A helyére egy új SUV léphet, de még nem biztos, hogy a Detroitban kiállított CrossBlue tanulmányból lesz is valami.

Az autót kifejezetten az amerikai piac számára fejlesztették, alapjait a moduláris MQB platform adja. A tanulmány 4986 milliméter hosszú, 2014 milliméter széles és 1732 milliméter magas, még a prémiumkategória felé tolt Touaregnél is nagyobb.

A tanulmányban hat különálló ülés található, de a szériaváltozatban biztosan hagyományos, háromszemélyes hátsó pad lesz. A harmadik üléssor mögött még 335 literes csomagtartó rejtőzik, ötüléses üzemmódban 812 literes a raktér. Az anyósülés lehajtása esetén akár 3,11 méter hosszú tárgyak is szállíthatók az autóval. A CrossBlue dízel-hibrid hajtást kapott, 190 lóerős, kétliteres TDI Clean Diesel motort párosítottak egy 54 lóerős első, illetve egy 114 lóerős, hátsó tengelyt hajtó elektromotorral. A rendszer együttes teljesítménye 305 l lóerő, legnagyobb nyomatéka 700 Nm.

Forrás: Automobil

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.