Nem támad fel az Audi A2

2013. január 3., csütörtök 07:52

Elektromos kisautóként tért volna vissza az egykor népszerű modell, de nem lesz belőle semmi.

Nagyon tűnik, hogy az elektromos autózás egyelőre egy nagy lufi. Egy-két gyártó erőlködik, jönnek sorra a különböző alternatív modellek, a piacon aztán koppannak egy nagyot. Az Audi elektromos kisautóként élesztette volna fel egykor népszerű, alumíniumkarosszériás modelljét, az A2-est, de a projektből nem lesz semmi.

Tanulmányként a 2011-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be a villanyautó, a sorozatgyártás beindítását 2015-re ígérték legkésőbb. Azóta azonban az Audi elvégzett néhány elemzést, és ezek mind azt mutatták, hogy az elektromos A2-esből nem lehet meggazdagodni.

Az új A2-es a BMW i3 közvetlen konkurense lehetett volna, a bajorok így rivális nélkül maradnak. És ki tudja, a piac letarolása helyett talán egyedül buknak hatalmasat.

Forrás: Automobil

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.