Szent Volkswagen a német eladási toplista végén

Automobil

2012. december 21., péntek 13:55

Olyan nincs, hogy ne a Golf legyen a legnépszerűbb autó Németországban.

A németországi autóeladási listák vezető pozícióiban csak ritkán történik helycsere és szinte elképzelhetetlen, hogy bármi is elmozdítsa a VW Golfot a vezető helyről. A Volkswagen egy modelljével azonban a sereghajtók között is képviselteti magát. A lista két végén persze egészen más nagyságrendekről van szó. Miközben a listavezető Golf/Jetta modellekből novemberben 21 ezer 24 példány kelt el, az utolsó tíz modellből együttesen mindössze 22 darab. Az eladási szám alapján sereghajtó modelleket persze nem feltétlenül a népszerűtlenség taszította a lista végére, hanem számos esetben a magas ár.

A sereghajtók 10-es listáján hátulról számolva a tizedik a Ferrari FF, amelyből novemberben négy példány kelt el Németországban, az év eleje óta pedig összesen 112 darab. A kilencedik helyen az Egyesült Államokban sikermodellnek számító Cadillac Escalade áll, amelyből novemberben négyet, az idén pedig 73 darabot adtak el. A Ferrari California hátulról a nyolcadik helyezést érdemelte ki három novemberi és 143 idei értékesítéssel. Két példányt vásároltak meg novemberben a Hyundai Genesis kupéból a németek és 322 darabot az év folyamán, amivel a hetedik helyezést érdemelte ki magának az autó a sereghajtók között.

 

Szintén mindössze három példány kelt el a Lamborghini Gallardo modellből novemberben, a kocsiból az idén 60 példányt vásároltak meg Németországban. A Chevrolet Corvette mindössze két rajongó érdeklődését vívta ki novemberben, 59-re emelve az idei eladási számot, ami az ötödik helyezésnek felel meg a listán. A Lotus Elise két novemberi és 39 idei eladással a negyedik helyezést tudhatja magáénak. A lista harmadik helyén nagy meglepetésre egy VW modell képviselteti magát, az Up! elődje, a Brazíliában gyártott Fox, amiből novemberben egyetlen példány talált gazdára Németországban. Az éves eladási szám a modellből azonban 147-re rúg.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy a kézzel gyártott és ritkaságnak számító Morgan 4/4 modellből mindössze egy példány kelt el novemberben, de a '91-es éves értékesítési szám már elég tisztességesnek mondható. A General Motors Cadillac CTS modelljéből, a kategóriáját tekintve az Audi A6, BMW 5-ös sorozat, a Mercedes E-osztály és a Lexus GS konkurenséből egyetlen példány kelt csak el novemberben és 45 darab az idei év folyamán.

Forrás: Automobil

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.