Új formákkal küzd az unalom ellen a Volkswagen - Magyar Nemzet

Új formákkal küzd az unalom ellen a Volkswagen

2013. november 6., szerda 18:32

A Volkswagen stílusa konzervatív, ám a márka vásárlói ezt keresik, épp ezért egy-két modell kivételével nem érdemes merészebb formákkal próbálkozniuk. Egy információforrás megerősítette, hogy hamarosan új arculattal rukkolnak elő a wolfsburgiak.

„Itt az ideje egy teljesen új kinézetnek” – mondta a forrás, s hozzátette, hogy bizonyos elemek megmaradnak, például a hűtőmaszk és a fényszórók kapcsolata, ám e részleteket illetően is várható némi fejlődés, csiszolgatás. Példaként a szeptemberi frankfurti autószalonon bemutatott, a szériagyártáshoz már közel álló Sportsvan tanulmányt hozhatjuk, amely már a következő generációs Golf Plust vetíti előre.

Az újdonságról továbbá tudvalevő, hogy jövőre már a szériaérett verziót köszönthetjük, amely bizony sem a Sportsvan, sem a Golf típusnevet nem használja, valami egészen új elnevezést kap. A Golf Plustól való távolodás persze érthető is, hiszen az utód 134 milliméterrel múlja fel a régi verzió hosszát, s az ötajtós Golfnál is 83 milliméterrel hosszabban nyúlik el.

A Volkswagen Sportsvan az új formák első hordozója
A Sportsvan az új formák első hordozója
Fotó: Autó Pult

Bizonyos stílusjegyek jól megfigyelhetőek rajta, mint például a fényszórókhoz érve visszahajló hűtőmaszk, a jellegzetes első-hátsó lámpák vagy a markánsabb karaktervonalak. Ez a finom formai fejlődés jóformán a teljes palettára jellemző, tehát a frissülő vagy teljesen megújuló típusok minden bizonnyal az itt látott jegyeket öröklik majd.

Forrás: Autó Pult

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.