Az év kórháza lett a Zala megyei

tt

2012. május 11., péntek 14:45

A betegellátás folyamatos javítása, a szükséges emberi és szakmai feltételek biztosítása és a likviditásra törekvő gazdálkodás a célja a Zala Megyei Kórháznak, amely elnyerte a 2011. év kórházának járó szakmai elismerést – közölte pénteken az intézmény főigazgatója.

Csidei Irén a díj elnyerésével kapcsolatban tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón kifejtette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán elnyert elismerés azért fontos, mert szakmai kritériumok három évre visszatekintő értékelése alapján történt.

Az intézmény másfél ezer munkatársának munkája és a megyei önkormányzat mint korábbi tulajdonos támogatása tette lehetővé, hogy megfeleljenek a pályázati elvárásoknak, amelyek egyikeként nem lehetett 60 napnál hosszabb idejű lejárt tartozásuk.

A betegellátáshoz, az intézmény szervezettségéhez kötődően hét témakörben kellett bizonyítania az intézménynek, felmérték a vezetés, a humán erőforrás és a szakmai munka minőségét, számba vették az elégedettségi vizsgálatok eredményeit, vizsgálták a gazdálkodást, a minőségmenedzsmentet és az egészségfejlesztést. Ezek szakmai értékelése alapján nyerhette el a Zala Megyei Kórház – 2005 után másodszor – az év kórháza kitüntetést.

A főigazgató hozzáfűzte: maguk is évente vizsgálják a szakmai, gazdálkodási eredményeiket. Nem lehet minden tökéletesen rendben a kórházban, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy folyamatosan javítsák a betegellátást, biztosítsák a szakmai és emberi feltételeket, intézkedéseikkel pedig likvid gazdálkodásra törekednek.

Csidei Irén az MTI kérdésére hozzátette: az évente 34 ezer fekvő beteget és 800 ezer járó beteget ellátó intézményben tavaly készült el mintegy 750 millió forintos beruházással a sürgősségi centrum. Pályázati forrásból már folynak a struktúraváltást lehetővé téve átalakítások 4,8 milliárd forintos beruházással, illetve tart a pszichiátriai rehabilitáció 177 millió forintból történő korszerűsítése.

Manninger Jenő, mint a korábbi fenntartó, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz–KDNP) arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy nagyon nehéz körülmények között, szakemberhiánnyal küzdve, de szakmai szeretettel végezték munkájukat az intézmény dolgozói. A kórház felelősen tudott gazdálkodni, fejlesztéseket indítani, pénzügyi helyzete stabil volt, köszönhetően annak is, hogy a megyei önkormányzat gazdálkodása is viszonylag rendezett volt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.