18 villamosra írt ki pályázatot Debrecen

MNO

2009. január 5., hétfő 15:14

A debreceni önkormányzat 18 darab legalább 70 százalékban alacsony padlós villamosra írt ki nyílt közbeszerzést az uniós támogatással épülő második városi vonalra. A felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A nyertes vállalkozónak a járművek mellett a karbantartáshoz szükséges eszközöket, valamint a tartalék alkatrészeket is biztosítania kell. Az utolsó járművet a szerződéskötéstől – március közepétől – számított két éven belül kell leszállítani, az üzembe helyezésre további 2 hónap időt kap a nyertes cég.

Az ajánlatkérő a garanciák körébe tetemes kötbért épített. Így például járművenként és naponta 10 nap késedelemig 1 millió, a 11. naptól a 20.-ig 3 millió, afelett pedig 6 millió forint a kötbér. Az önkormányzat 20 százalék előleget fizet a nyertesnek.

Az ajánlattevőnek az elmúlt három üzleti évben nem lehetett negatív a mérlege. Az ajánlattételt megelőző három évben pedig 8 milliárd forint bevételt kellett elérnie a kiírásban szereplő járművek szállításából, valamit legalább egyéves karbantartásából.

Az ajánlattételi határidő február 24. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, a pontszámok súlyozásánál az egy utasra jutó járműár lesz a döntő, de komolyabban esik még a latba a karbantartási költség, valamint az alacsony és magas padló aránya. Az eredményhirdetés március 5-én lesz, a szerződéskötés tervezett időpontja pedig március 16.

A debreceni villamoshálózat fejlesztése az első magyar uniós nagyprojekt. Közel 18 milliárd forintba kerül, amelyből a 18 darab új, alacsony padlós jármű beszerzése mellett 7,8 kilométer új villamospálya és 12 akadálymentesített megálló épül. A beruházás a tervek szerint 2011 végére fejeződik be.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.