Hiller: Teljes tisztújítás lesz az MSZP-ben

A szocialista politikus leszögezte, hogy az alapszabály értelmében egy férfi és egy női társelnököt is választanak majd, tehát marad a társelnöki rendszer.

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022. 06. 14. 20:04
TÓTH Bertalan; HILLER István
Választás 2022 - Az Országgyűlés alakuló ülését előké Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban összeült az MSZP választmánya – mondta Hiller István a párt választmányi elnöke, a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére.

A szocialista politikus arról is beszámolt, hogy az országos elnökség javaslatára, az MSZP-ben teljes körű tisztújítás lesz szeptember 1. és október 22. között.

Hiller István ugyanakkor leszögezte, hogy az alapszabály értelmében egy férfi és egy női társelnököt is választanak majd, tehát marad a társelnöki rendszer.

A szocialista politikus azt is elárulta, hogy Ujhelyi Istvánon kívül Molnár Zsolt is benyújtott egy átfogó programot Májusi tézisek címmel, ugyanakkor Molnár még nem jelentette be, hogy elindul mint társelnök.

A Mediaworks Hírcentruma megkérdezte Kunhalmi Ágnest is, hogy újra elindul-e társelnöknek, ő pedig csupán annyit mondott, hogy ezt nem a sajtónak, hanem a saját párttársainak fogja bejelenteni.

Mint emlékezetes, Tóth Bertalan a választási vereséget követően, Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem indul újra a társelnöki tisztségért. Azonban a frakcióvezetéshez ő is ragaszkodik, csakúgy mint a múlt héten a Jobbik éléről távozó Jakab Péter. Az MSZP társelnöki tisztségére eddig hivatalosan csak Ujhelyi István jelentkezett be, aki teljes megújulást akar a pártban, még annak nevét is megváltoztatná. Ennek értelmében az MSZP új neve ESÉLY lenne.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.