„A helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt gondolni lehetett”

Kocsis Máté: Megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Kocsis Máté2022. 11. 17. 14:10
Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén: az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett

 

– emelte ki Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A képviselő elmondta, hogy a titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményezte ennek feloldását, hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, amelyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak. – Remélem – az ügy súlyára tekintettel –, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt – hangsúlyozta Kocsis Máté, aki kiemelte azt is:
 

a ma megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, amelyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait.

Október végén írtunk arról, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága egyhangúlag döntött arról, hogy a titkosszolgálat elkezdje vizsgálni a baloldal kampányfinanszírozási botrányát. Kiderült ugyanis az elmúlt hetekben – Márki-Zay Péter elszólásának köszönhetően –, hogy kétmilliárd forint körüli összegből gazdálkodott az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) a választási kampányban, és még nyáron is több száz millió forint érkezett Amerikából a mozgalom számlájára. A támogatások az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkeztek.

Kiderült az is, hogy a dollárokból nemcsak Márki-Zay mozgalmához jutott, hanem ahhoz a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdathoz is, amely illegálisan, lopott adatokkal dolgozhatott a választási eredmény befolyásolásán.

 

 Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.