Járdán előzött a körforgalomnál egy ittas sofőr, a gyalogosok közé hajtott + videó

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása és ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a hetvenhat éves férfival szemben, aki 2022 októberében ittasan, gépkocsijával a járdára felhajtva kerülte ki a körforgalom előtt feltorlódott autókat Veszprémben, és egy gyalogost is elsodort.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 06. 30. 12:32
Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint az elkövető tavaly október 19-én délután ittasan vezetett Veszprémben, amikor az egyik belvárosi körforgalom előtt a kiemelt útszegélyen át felhajtott a járdára, hogy kikerülje a körforgalomba behajtásra váró autókat.

A sofőr óránként 30-40 kilométeres sebességgel csaknem negyven métert tett meg a járdán, ahol több gyalogos, köztük egy tizennyolc éves fiú is tartózkodott a szüleivel. A gyalogosok felé hajtott, észrevette a fiú édesanyja, de már 

későn rántotta félre a gyermekét, és a kocsi áthaladt a fiú jobb lábán. 

A sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A vezető nem állt meg, további 160 métert haladt a járdán, majd az úttestre visszatérve segítségnyújtás nélkül elhajtott. A körforgalomba a baleset idején behajtó egyik járművezető tanúja volt a történteknek, ezért követte a vádlottat, a közelben megállásra késztette, de a férfi innen is továbbhajtott.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetést indítványozott, továbbá a vádlott eltiltását a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől – közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: Kamerafelvétel részlete az esetről (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.