A TEK fogta el a fiait védő apát, aki le akarta lőni a rendőröket

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy férfi ellen, aki lelövéssel fenyegetett rendőröket, ha a gyerekeivel szemben intézkednek.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 07. 21. 11:56
null
Budapest, 2019. szeptember 27. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. szeptember 27-én a IX. kerületi Soroksári úton, ahol három férfi és három nõ megtámadott egy 38 éves nõt, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyû sérülést szenvedett. A verekedés közben egy lövés is eldördült. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök kedden kimentek intézkedni egy Veszprém vármegyei településre, hogy előállítsanak két testvért a rendőrkapitányságra. A fiúk édesapja a kapuban közölte, hogy megvédi a fiait, és lelövi a rendőröket.

Az egyik rendőr szólt, hogy át fog mászni a kapun, és az apa erre megkérdezte, hogy a bal vagy a jobb lábába kéri-e a golyót. Ezután visszaindult a házához, majd visszafordult, és újra vitatkozni kezdett a rendőrökkel.

Mivel a férfi lőfegyver használatát helyezte kilátásba, és a rendőrök tudták, hogy vadászként van lőfegyvere, az intézkedést nem folytatták. Értesítették a Terrorelhárítási Központot, amelynek egysége elfogta az elkövetőt.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként kihallgatta, és elrendelte az őrizetét. A Győri Járásbíróság az ügyész indítványára a terhelt jelenlétének biztosítása és újabb bűncselekmény elkövetésének megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.