Esőkabát és napernyő – ma mindkettőre szükség lehet

Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar, adott pont felett akár több alkalommal is. Az intenzívebb zivatarokat a keleti részeken viharos szél kísérheti, de az északias szél zivataroktól függetlenül is megerősödik egy-egy helyen. Az átvonuló hidegfront miatt a délelőtti órákig felhős lesz az ég, majd egyre naposabbra fordul az idő.

Magyar Nemzet
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 09. 03. 7:25
eső, vihar, autó, visszapillantó tükör, forgalom Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak felől hidegfront érkezett, Nógrád vármegye térségét egy zivataros tömb érte el, mely délkeleti irányba, az Alföld felé halad tovább – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A front kora délutánra elhagyja az országot, de mögötte északkelet felől (Borsod, Szabolcs, Heves) újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, melyek délután, este az Alföld déli, délkeleti részére helyeződnek át. 

 

Délután heves zivatarok is kialakulhatnak, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység keleti részén, a Tisza-tó térségében, illetve a Tiszántúlon (Hajdú, Békés, Csongrád).  A zivatarokat intenzív csapadék (10–30 milliméter), erős, viharos lökések, 500–80 kilométer/órás szél, jégeső (többnyire <3 centiméter) kísérheti. 

Forrás: Met.hu

A heves zivatarokban felhőszakadás (>30 milliméter), erősen viharos (>80 kilométer/órás) széllökés, esetleg 3-5 centiméteres jég is előfordulhat.Kisebb számban a Dunántúlon is kialakulhatnak zivatarok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű. Késő estére 15, 22 fok közé hűl le a levegő.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.