Lépett a főispán, kifizethetik a balmazújvárosi dolgozókat + videó

Végül a Hajdú-Bihar vármegyei főispánnak néhány hét alatt sikerült befejezni a város tavalyi évi költségvetés zárszámadási rendeletét, amire az önkormányzatnak korábban hónapok álltak rendelkezésre.

Forrás: HAON2023. 12. 04. 22:03
os Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hajdú-Bihar vármegye főispánja megalkotta a város hiányzó rendeleteit, ezzel teljesülhet balmazújvárosi dolgozók kifizetése – adta hírül a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nem fogadta el Balmazújváros önkormányzatának képviselő-testülete a 2022. évi költségvetés módosítását, valamint a tavalyi évi költségvetés zárszámadási rendeletét. Hegedüs Péter polgármester városcsődöt emlegetve a kormányra mutogatott, míg a fideszes képviselők szerint rendelkezésre áll forrás a bérek kifizetésére.

Az ügyben felmerült a gyanú, miszerint a polgármester azért nem fizeti ki a pénzeket, hogy a városban óriási feszültséget és ellentétet generáljon.

Balmazújváros önkormányzata képviselő-testületének a törvény szerint legkésőbb május végéig kellett volna elfogadnia a tavalyi zárszámadását, azonban sem ezt, sem az ehhez szükséges, szintén kötelező rendeletmódosítást nem alkotta meg.

A Kúria végül november 13-i határozatában úgy döntött, Hajdú-Bihar vármegye főispánjának kell megalkotnia a város 2022. évi költségvetési rendeletének zárszámadását, valamint az ahhoz szükséges rendeletmódosítást. Erre alig néhány hét állt rendelkezésre, amire az önkormányzatnak korábban hónapok voltak. 

Tisztában vagyunk a fizetés nélkül maradt dolgozók helyzetével, ezért is igyekszünk a kitűzött határidő előtt, legkésőbb december 5-ig elvégezni a Kúria által ránk delegált feladatot

– jegyezte meg Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal vezetője.

Végül december 4-én Hegedüs Péter egy videót tett közzé közösségi oldalán, amelyben arról számolt be, hogy a hajdú-bihari főispán végül a rendeletek megalkotásával elkészült, annak közzétételéről intézkedett, valamint megküldte ezen elfogadott rendeleteket a Miniszterelnökségnek, a Belügyminisztériumnak, valamint a Magyar Államkincstár részére.

Borítókép: A balmazújvárosi városháza (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.