Adót próbálnak beszedni a Fővárosi Önkormányzat nevével visszaélve

A csoport egy hamis internetes oldalon keresztül szedne turisztikai adót a gyanútlan külföldiektől.

2024. 01. 16. 16:20
hacker, internetes csalás Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakossági bejelentés nyomán a Fővárosi Önkormányzat arról értesült, hogy ismeretlen tettesek Budapest főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja címmel hamis internetes felületet hoztak létre, és az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül arra szólították fel a Budapesten megszálló vendégeket, hogy fizessenek turisztikai adót a honlapon keresztül. 

Közlésük szerint az adó mértéke 1000 (ezer) forint/fő/vendégéjszaka.

– írta a Magyar Nemzetnek megküldött sajtóközleményében Budapest Főváros Önkormányzata. 

A főváros azt írta, az önkormányzat nem szed adót a fővárosban szállást foglalóktól. Idegenforgalmi adót a bérlemény helye szerint illetékes kerületi önkormányzat, a helyi adókról szóló  törvény alapján, kizárólag a szállásadóktól szed.

A Budapest hivatalos címerének jogosulatlan használatával az angol nyelvű  weblap azt a hamis látszatot kelti, mintha a Fővárosi Önkormányzat hivatalos weblapja lenne, holott Budapest Főváros Önkormányzatának nincs köze szállást foglalókat érintő adó megfizetésére felszólító weblaphoz. Budapest Főváros főjegyzője csalás bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben, és kezdeményezte, hogy a rendőrség intézkedjen az üzemeltetőnél a honlap felfüggesztésének érdekében.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.