Kiadták a figyelmeztetést több vármegyére, köd és ónos eső várható + videó

Fagyos idővel kezdődik február.

2024. 02. 01. 6:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délelőtt folyamán fokozatosan javulnak a látási viszonyok a ködös, rétegfelhős tájakon, ugyanakkor sokáig nem fog sütni a nap – tájékoztat a HungaroMet.

Északnyugat felől a hidegfront közeledtével megnövekszik, megvastagodik a felhőzet, és délutántól már egyre több helyen számíthatunk jellemzően gyenge intenzitású esőre. Az északkeleti határ közelében vegyes halmazállapotú csapadék (átmeneti ónos eső) sem kizárt. A légmozgás szintén a fronttal változik, északnyugatira fordul, és sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

A csúcsérték döntően 4 és 9 fok között alakul, néhol ennél kicsit enyhébb lehet az idő.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak – írja a Köpönyeg

Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. 

A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

Fotó: Hungaromet

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

A csütörtökön érkező hidegfront már több helyen okozhat gyenge esőt, északkeleten esetleg vegyes halmazállapotú csapadékot.

A folytatásban enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, és fokozatosan egyre nagyobb területen fordul szelesre az idő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.