Mozgáskorlátozott férfi halt meg a Cigándon keletkezett lakástűzben

A tűzoltók megfékezték a lángokat, de a férfi nem tudott időben kijutni a családi házból.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2024. 02. 18. 19:26
null
Harkiv, 2024. február 10. Tûzoltók a legutóbbi orosz dróntámadás helyszínén Harkivban 2024. február 10-én. A támdásban legkevesebb hét ember életét vesztette. MTI/EPA/Jakiv Ljasenko Fotó: Jakiv Ljasenko Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap 17 órakor kigyulladt egy ház Cigándon a Petőfi Sándor utcában közölte a katasztrófavédelem.

A tűzoltók három járművel vonultak az égő családi házhoz. A kilencven négyzetméteres ház egyik 25 négyzetméteres szobája teljes terjedelmében égett. Ketten ki tudtak menekülni az épületből, őket füstmérgezéssel szállították kórházba. 

Egy mozgásában korlátozott középkorú férfi viszont nem tudott kijutni, életét vesztette a tűzben.

A tűzoltók negyven perc alatt eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A ház lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. A tűz keletkezési okának feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

A katasztrófavédelem hangsúlyozta, a legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza. A tragédiák megelőzése érdekében érdemes a szoba plafonjára füstérzékelőt szerelni, amely időben jelzi a veszélyt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.