Visszatérhettek otthonukba a tűz miatt kiürített lágymányosi társasház lakói

Egy ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

Forrás: MTI2024. 03. 29. 13:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem mindenki visszatérhetett a péntek hajnalban tűz miatt kiürített lágymányosi társasházba – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Az OKF korábbi tájékoztatása szerint a XI. kerületi Kruspér utcában – a romok átkutatása közben – egy mozgásában korlátozott nő holttestére bukkantak a tűzoltók.

Mukics Dániel a statikus megállapításaira hivatkozva azt írta, hogy a társasház továbbra is lakható. Így majdnem mindenki visszatért az épületbe – tette hozzá. 

A tűzzel érintett két lakás lakhatatlanná vált, továbbá a második emeleten, a közvetlenül a tűzzel érintett szobák alatti lakás is tűzkárokat szenvedett, így az ott lakók rokonokhoz távoztak a lakásból – jelezte az OKF szóvivője. Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője közölte, hogy a helyszínre több egységet riasztottak. 

Egy idős nő a helyszínen életét vesztette, egy középkorú férfit súlyos, életveszélyes, egy középkorú nőt súlyos, egy harminc év körüli férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak a kórházba

 – írta. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a XI. kerületi Kruspér utca egyik négyszintes társasházban robbanás történt. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre.

A társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így a tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is. A tűzeset miatt ötven embernek kellett elhagynia a házat.

 

Borítókép: A kiégett lágymányosi lakóház (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.