Vitályos Eszter lett az új kormányszóvivő

A kormánypárti politikus a főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandrát váltja a fontos tájékoztatási pozícióban.

2024. 03. 29. 7:12
VITÁLYOS Eszter
Visegrád, 2023. december 8. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntőt mond a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó megnyitóján a Thermal Hotel Visegrádban 2023. december 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy megtiszteltetés ért a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök úr felkért, hogy vállaljam el a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is” – jelentette be Vitályos Eszter a csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

 A Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese a kormányfő felkérését elfogadta, ami azt is jelenti, hogy miniszterhelyettesi megbízatása véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban.

„A parlamenti államtitkárság élére Zsigó Róbert érkezik, akinek sok sikert, erőt és kitartást kívánok!” – írta, egyben megköszönte kollégáinak a tárcánál végzett közös munkát.

Azt is megjegyezte, hogy kormányszóvivőként is marad Pilis–Dunakanyar országgyűlési képviselője. 

A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!

 – zárta bejegyzését. 

Vitályos Eszter 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, majd az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatta a munkát ugyanebben a pozícióban. A parlamentbe 2021-ben került be L. Simon László helyére.

A 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. A kormánypárti politikus a főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandrát váltja a kormányszóvivői poszton.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.