Ámuldoznak a magyar vasútállomások állapotán a román utazók + videó

Természetesen nem maradhatott el a két ország összehasonlítása sem.

2024. 04. 22. 17:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A békéscsabai pályaudvar az egyik legtisztább pályaudvar, amelyet utazásaim során láttam, ami egyáltalán nem kevés” – írta közösségi oldalára feltöltött videójához egy román utazó. A már közel ezerötszáz reakciót elért videóra egy békéscsabai önkormányzati képviselő, Opauszki Zoltán (Fidesz–KDNP) hívta fel a figyelmet. „Legyünk büszkék városunk, Békéscsaba értékeire” – jegyezte meg.

Az utazó véleményét többen a kommentszekcióban is osztják. Bár nekünk már természetes, azonban a bejegyzés alatt nem egy hozzászóló nagy pozitívumként értékelte, hogy a legtöbb magyar vasútállomás rendelkezik lifttel, többen pedig a tisztaságot valamint a személyzet kedvességét is kiemelték. 

A csaknem kétszázezer követővel rendelkező román Facebook-oldal alatt természetesen nem maradhatott el a két ország összehasonlítása sem, többen összevetették hazánk vasútállomásait szomszédunkéival.

„Romániában belépni egy vasútállomásra olyan, mintha istállóban járna az ember”

– jegyezte meg egy román hozzászóló. 

Volt aki szerint Magyarországon az összes vonat tiszta és karbantartott, de olyan is hozzászólás is olvasható, miszerint „a magyarok legalább 40 évvel előttünk járnak.”

Borítókép: A békéscsabai vasútállomás nyolc éve újult meg (Fotó: Képernyőkép/MÁV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.