Hajtóvadászat indult az éjszakai halálos karambolt okozó autó sofőrje és utasai után

Hét nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot.

2024. 04. 19. 13:26
Budapest, 2024. április 18.
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi a XVIII. kerületben, a 4-es fõút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre vezetõ szakaszán 2024. április 19-én. A balesetben két ember meghalt, miután egy, a város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemben közlekedõ, majd egy mögötte érkezõ magyar rendszámú autónak. A szembõl érkezõ magyar rendszámú kocsiban egy középkorú férfi és nõ a helyszínen életét vesztette, a külföldi rendszámú jármû vezetõje és utasai elmenekültek, a mögöttük érkezõ autóban ketten - az elsõdleges adatok szerint könnyebben - sérültek meg.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos baleset történt éjszaka a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, a vétkes sofőr elmenekült a helyszínről. A rendőrség hajtóvadászatot indított a két halálos áldozatot követelő karambolt okozó, bolgár rendszámú kocsi sofőrje után.

Három autó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, a Billentyű utca és a Tapolcsányi utca közötti szakaszon csütörtök este tíz óra körül. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és két utast emeltek ki feszítővágókkal az egyik kocsiból.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A város irányába haladó, bolgár rendszámú személygépkocsi ütközött egy szemben közlekedő, majd egy mögötte érkező, magyar rendszámú autóval. A szemből érkező, magyar rendszámú kocsiban egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette. A mögöttük érkező autóban ketten – az elsődleges adatok szerint könnyebben – sérültek meg.

A külföldi rendszámú jármű vezetője és utasai elmenekültek.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Segítségnyújtás elmulasztása miatt

hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot

a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint ők ültek abban a bolgár rendszámú nagyméretű terepjáróban, amely a balesetet okozta.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, a karambolt okozó sofőr és utasai után hajtóvadászatot indítottak.

Borítókép: A balesetben összetört autó (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.