Hídpénzek után kutakodott az Akta – Videóriportban rántják le a leplet a baloldal legnagyobb korrupciós botrányáról

Új ügyvezetők, felszívódott cégek, kirámolt irodák – az elmúlt évek legnagyobb baloldali korrupciós botrányáról rántja le a leplet a PestiSrácok.hu-n videóriporttal jelentkező Akta című műsor. A riportban bemutatják a Lánchidat felújító A-Híd Zrt.-től a számlagyáros exügyvéd, Vig Mór cégén át kifolyatott 1,5 milliárd forint útját. A műsorban megszólal Tarlós István korábbi főpolgármester is, akivel együtt veszik górcső alá a még általuk megtervezett, ám Karácsonyék által ötmilliárddal megdrágított projekt visszáságait.

2024. 04. 26. 16:43
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin;CSOHÁNY András
Budapest, 2023. augusztus 4. Karácsony Gergely fõpolgármester (k), Csohány András, a kivitelezõ A-Híd Zrt. vezérigazgatója (j) és Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója (b) a felújított Lánchídnál az átadás napján, 2023. augusztus 4-én. A híd rekonstrukciója 2 év 5 hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került. Háttérben a Budavári palota. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi riportal jelentkezett a PestiSrácok.hu Akta című műsora, hiszen a közvéleményt hetek óta lázban tartó, a Városházáig érő fővárosi számlagyárnak jártak utána. Ebben az ügyben az adóhatóság költségvetési csalás és vesztegetés gyanújával nyomoz, az ügy kulcsfigurája pedig egy zavaros múltú exügyvéd, Vig Mór, akinek a közvetítésével szivattyúzhattak ki baloldali politikusok másfél millárd forintot a Lánchíd felújítására szánt pénzekből. 

 

Az Akta Vig cége, a hídpénzekkel kitömött Sunstrike Kft. háza táján is körülnézett, és riportjukban nemcsak azt mutatják meg, mit hagytak maguk után a Rómer Flóris utcában a néhány hete kipakolt irodákban, hanem azt is, hogy a cég új ügyvezetői is felszívódtak. 

Egyikük egy Koppenhágában élő tikozatos férfi. A műsorban megszólal a volt főpolgármester, Tarlós István is, akivel együtt veszik végig a botrányosan túlárazott beruházás gyanús mozzanatait. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.